Välkommen Till tottbacken

Välkommen till Tottbacken – Peak Performance Mountain House

 
För att er vistelse hos oss ska bli trivsam och avkopplande har vi samlat praktisk information. 
 
Era Mood Managers finns i huset vissa dagar och träffas i lobbyn eller på annan plats i huset om ni så önskar. Om det skulle hända något i lägenheten eller huset  finns det en jourtelefon som är bemannad dygnet runt +4664788488. Observera att detta gäller rent fastighetsrelaterade problem som larm, vattenläckor och annat som det är viktigt att komma tillrätta med omgående. 

Tottbacken är ett av Åres finaste och mest genomtänkta lägenhetsboenden. Härifrån har ni nära till allt, bara tio meter från dörren är ni mitt i Åres skidsystem och vill ni promenera ner till byn tar det bara några minuter via gångvägen som börjar på sjösidan av Tott Hotell, tänk på att det kan vara halt.

Namnet Peak Performance Mountain House kommer från det framgångsrika sportmodeföretagetsom grundades i Åre 1986 och som även har viss verksamhet i huset www.peakperformance.com

Konferensrum
Förutom lägenheterna rymmer Tottbacken även ett konferensrum som är fullt utrustat för professionella möten. Konferensrummet förbokas genom Åre Travel.

Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss!


BASTU

LÄGENGET PÅ PLAN 3:
Aggregatet är alltid påslaget med ett så kallat “låg-effektsläge”.
Öppna locket och slå på några skopor vatten tills ni får upp önskad värme och fuktighet.
Nu är bastun redo att använda.

Häll vatten på aggregatet för att höja luftfuktigheten och värmen efter tycke och smak. Vid avslutat bastubad stängs alltid locket då du kan utnyttja att lågeffekten håller bastun i ett “alltid-redo-läge”. 

Denna bastu är ingen “traditionell torrbastu”. Bastuaggregatet har en väldigt stor stenmängd (nästan 100 kg sten) vilket möjliggör bastubadande i lägre temperaturer fast med en högre fuktighet. Man behöver då inte gå ut ur bastun för att syret tar slut, utan bastandet känns behagligt. Enligt nutida vetenskap rekommenderas det att man håller temperaturen under 70 grader.

För att få till bra temperatur med bra fuktighet så krävs det att du tillför en hel del vatten under tiden du bastar. Den stora stenmängden gör att den kan förånga extremt mycket vatten.  

LÄGENHET PÅ PLAN 4:
Här finns traditionell basu, beskrivning finns utanför bastu. 

Njut av en skön stund i bastun ! 

Internet
 
Nätverk:Skuggan
Wifi cod: aa11bb22cc

TV X-BOX DVD 
För att spela x-box / DVD 
Tryck INPUT på TV-dosan 
Använd piltangenten och välj “AV3” 
För att titta på TV, gör samma sak men välj “TV” 
DVD och X-box spel finns på plan 4 i lobbyn i lådor under TV.

Kanaler
SVT 1 , 2
TV3, 4
TV4 
Kanal 5, 6, 7, 9, 10, 11 
Barnkanalen 
NRK1 

Njut hellre av den vackra utsikten!


Skidförrådet ligger på plan 4 i direkt anslutning till backen. Eftersom skidutrustning är skrymmande, blir blöt under dagen och kanske kräver lite skidvård under veckan finns ett par vallabänkar, pjäxtork och dessutom ett låsbart förvaringsutrymme för varje lägenhet. Vi är tacksamma om ni inte tar med er skidutrustningen in i själva lägenheten och gå inte med pjäxor på trägolven är ni snälla.

På Plan 4 ligger också husets lobby med storbilds-tv och ett omklädningsrum med dusch. 
Dessa faciliteter är praktiska om ni vill åka skidor under ankomst- eller avresedagarna. 

Njut av en härlig dag i backen!

All utrustning är noga utvald och förhoppningsvis ska även den mest matlagningsintresserade hitta det som behövs för goda måltider. Om ni saknar något i lägenheten, eller om något verkar felaktigt eller trasigt, är vi tacksamma om ni meddelar oss så att vi kan åtgärda problemet. 

Espressomaskin
Lyft av locket ovanpå kaffemaskinen och kontrollera att det är påfyllt med bönor. Fyll på vattenbehållaren på höger sida genom att dra den mot dig och fylla den under kranen. Sätt tillbaka vattenbehållaren och kontrollera att den har hamnat i rätt läge. 
Sätt igång maskinen och vänta medan den ”värmer upp” och sköljer ur. Ställ sedan koppen under och välj mellan stor eller liten kaffe på en eller två koppar.

Njut av en god kaffe!

Innan du börjar 
Töm askbrickorna under gallret i asklådan. Ingen glöd får finnas kvar när du tömmer. Askan skall förvaras i den svarta brandsäkra asklådan med lock på.  

Lägg upp veden
Knöla ihop 1 – 2 sidor av en dagstidning och placera långt in i mitten av spisen på gallret. Lägg upp veden horisontellt korsvis. Börja med mindre riktigt torr upptändningsved, 4 – 5 vedträn räcker att starta upp med.  

Tänd på brasan
Vrid på rökfläkten som sitter på murstockens utsida till läge 4. Tänd papperet och låt sedan luckan stå på glänt i några minuter (5 – 10 beroende på hur kall murstocken är). När elden tagit sig öppnar du ventilreglagen och stänger igen dörrarna. Det går nu att dra ner fläkten till 2. Det är viktigt för ett framgångsrikt eldande att ha bra drag, vilket luckan på glänt i inledningsskedet skapar men ha uppsikt så att ingen glöd sprätter ut under tiden.  

Fyll på ved allt eftersom
När du fyller på ved bör du öppna luckan långsamt för att undvika rökinslag. Jämna till glöden innan du lägger på ny ved. Då antänds de nya vedträna lättare. Lägg på 2 – 3 vedträn åt gången. 

Murstocken ligger på utsidan av huset och är det kallt ute kan det vara lite extra svårt att få fart på elden pga den kalla skorstenen. Man får då ha lite extra tålamod innan man har fått fart på elden. Det kan hjälpa att tända på lite papper och hålla upp i skorstenen, då värms luften upp i skorstenen och draget ökar.  

Brandfilt finns bredvid gasolspisen i köksdelen och brandsläckare står i hallen/tvättstugan. Brandvarnare sitter på flera ställen i lägenheten. Skulle brandvarnare börja tjuta pga att rök har kommit in i lägenheten så vädra ut genom att öppna balkongdörren. Brandvarnaren är ej kopplad till något centralt brandlarm.  
Om en skorstensbrand uppstår eller befaras skall rökgasfläkten stängas, ventilerna på dörrarna samt luckorna omedelbart stängas. Kontakta om nödvändigt brandkåren för släckning. Kontakta husfru / fastighetsjouren omgående.

Extra ved
Ved finns att tillgå under vistelsen i låda utanför dörr. Önskas extra ved debiteras detta med 95kr/ säck, beställs via Mood Manager senast 14.00 samma dag.

Njut av en skön brasa! 

I samtliga sovrum finns förvaring för personliga tillhörigheter och hallens hyllsystem rymmer skidkläder, vantar, mössor med mera. Självklart finns det även ett torkskåp för blöta kläder.

Strykjärn och strykbräda finns i städskåpet medan tvättmedel förvaras intill tvättmaskinen.

Hårtork hittar ni i ett av badrumsskåpen. Värdesaker kan förvaras i det låsbara värdeskåpet i garderoben i hallen.

Tvättmaskin 

 • Sortera tvätten. Töm alla fickor. Avlägsna eventuella fläckar ur textilierna innan de tvättas, helst när de är färska.
 • Sätt igång tvättmaskinen. Trummans belysning tänds.
 • Välj önskat tvättprogram, det valda programmet visas i displayen. Markera önskat progrem med knappar – eller + och bekräfta med OK-knappen.
 • Vänta tills displayen växlat till programvalet.
 • Tryck på knappen Tvätt/Torkning så många gånger att endast kontrollampan för tvätt lyser.
 • Kontrollampan för Torkning får inte lysa annars fortsätter maskinen med det tillhörande torkprogrammet när tvättprogrammet är avslutat.
 • Med knapp – och + kan den markerade komponentens temperatur ändras.
 • Med Ok-knappen bekräftas inställningen och byte sker till komponentens centrifugeringsvarvtal. Med knapp – och + kan den markerade komponenten ändras.
 • Välj önskade tillvalsfunktioner med knapparna
 • Tillvalsfunktioner.  Alla tillvalsfunktioner kan inte väljas för olika tvättprogram, om en tillvalsfunktion inte kan väljas är denna inte tillåten för tvättprogrammet.
 • Tillvalsfunktionen Skongång (låg temperatur) gäller endast för torkning. Välj tid för senare start vid behov.
 • Lägg tvätt i tvätt/tork-kombinationen. Öppna luckan med knappen Lucka. Lägg plaggen i tvättmaskinen och stäng luckan med en lätt svängrörelse.
 • Tillsätt tvättmedel; dra ut tvättmedelsbehållaren och fyll på med tvättmedel i facket
 • =tvättmedel till förtvätt (¼ av den rekommenderade totala tvättmedelsmängden.)
 • =tvättmedel till huvudtvätt inkl blötläggning
 • =mjukmedel eller flytande stärkmedel
 • Skjut in tvättmedelsbehållaren.
 • Starta program; tryck på den blinkande Start / Stopp- knappen. Den beräknade programtiden räknas ned i stegen om en minut. Under de första 10 minuterna känner maskinen av tvättens vattenupptagningsförmåga. Det kan leda till en förlängd eller förkortad tvättid.
 • Programslut – ta ut tvätten. Kontrollera att inga plagg ligger kvar i trumman.
 • Stäng av maskinen med knappen I-Till / O-Från

Torktumlare

 • Vrid programväljaren till önskat torkprogram. Det valda programmet visas i displayen,välj önskat program och bekräfta med OK-knappen.
 • Tryck på knappen Tvätt / Torkning så många gånger tills endast kontrollampan till Torkning lyser. Kontrollampan för Tvätt får inte lysa annars startar det tillhörande tvättprogrammet före torkning.
 • Öppna luckan och lägg plaggen löst i trumman. Undvik att överbelasta trumman. Den påverkar torkresultatet och skonsamheten mot plaggen.
 • Stäng luckan.
 • Tryck på den blinkande Start / Stopp –knappen. Trummans belysning släcks efter programstarten.
 • När programmet är slutfört, vrid programväljaren till Stopp, öppna luckan och ta ut tvätten och stäng av maskinen.

Portkod
Vid husets tre ingångar finns porttelefoner där man antingen anger kortkoden eller trycker på respektive lägenhetsknapp för att komma i kontakt med den man vill besöka. Porttelefonen sitter i anslutning till köket där man svarar och sedan öppnar med hjälp av knapp nr 1 och släpper in gästen. Koderna får ni på mail ca tre dagar före ankomst.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.


Brandvarnare/brandfilt/brandsläckare 

På er lägenhetsdörr finns en utrymningsplan, ta del av den vid ankomst.
Brandvarnare, brandfilt och brandsläckare finns i lägenheten. Brandsläckaren är förvarad i hallen vid ytterdörren. Brandfilt hänger på en krok bredvid spishällen i köket.  

Vid brand ring 112. Försök sedan släcka branden. Vid fara för människoliv utrym genast huset.  
Om brandvarnaren tjuter utan att det brinner, vädra ut röken. Brandvarnaren i er lägenhet hörs bara lokalt i lägenheten.  

I trapphus är brandlarm kopplat till larmcentral i trapphus. 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns på plan 4

 

 Inför avresan

Lägenheten lämnas senast klockan 10
Ta ner sopor och tomglas till soprummet och sortera dessa
Plocka i disken i diskmaskinen och sätt igång den
Lämna tillbaka samtliga utkvitterade nycklar till Mood Manager, kontakta oss för att komma överens om tid.

Lägenheterna är utformade för att vara funktionella för skidåkare och ge ro och avkoppling för alla gäster. All utrustning är noga utvald och förhoppningsvis ska även den mest matlagningsintresserade hitta det som behövs för goda måltider. Om ni saknar något i lägenheten, eller om något verkar felaktigt eller trasigt, är vi tacksamma om ni meddelar oss så att vi kan åtgärda problemet.

SPABAD

Alla lägenheter har ett spa-bad på balkongen och detta går att hyras mot en tilläggsavgift om 2500 kr per vistelse.

Efter beställning får ni en länk med instruktioner. Efter ni läst och godkänt dessa, skickas en kod till er för att låsa upp ert Spabad.

Ta mig till Spabadinstruktioner

Vi ber er läsa igenom instruktionerna för detta innan ni använder det. Kod till ert spa-bad skickas efter ni intygat att ni läst igenom instruktionen.

Förbered badet genom att vika av locket. 

Samtliga som badar skall ha duschat och tvättat bort smink, tvål pch parfym före badet. 

Med den elektroniska kontrollpanel placerad vid kanten styr ni bubblor och belysning. 

Undvik att doppa huvudet i vattnet – hår och medel stannar kvar i vattnet och gör det ofräscht. Använd mössa om det är kallt ute.

När ni avslutat badet, stäng locket försiktigt. Det finns en röd spak på vänster sida, dra i den för att få på locket, TVINGA INTE. Termoslocket skall vara stängt när ni inte badar.

Använd ingen elektronisk apparatur nära spabad.

Badtemperaturen är inställd på 37,5 grader som är det som rekommenderas för vuxna. Personer med hjärtproblem, högt eller lågt blodtryck, diabetes, gravida eller under medicinering bör rådfråga läkare innan användning. 

Med hänsyn till övriga gäster är det ej tillåtet att använda spabadet efter 23.00. 

För att undvika bakterier i spabadet vill vi att ni följer instruktionerna för användandet.

Förutom Legionella-bakterien är Seudomonas Aeruginosa den bakterie som oftast etablerar sig i spabadet. Denna typ av spabakterie kan bl a förorsaka eksem och öronbesvär. 

För att säkerställa kvalitén på vattnet görs en översyn av spabadet två gånger per vecka, söndag och torsdag av Åre Byservice.

Fel nyttjande som leder till vattenbyte och / elller reparation kan vara hälsofarlig och debiteras per timme enligt aktuell prislista. 

Snabbguide 
Samtliga duschar innan bad. 
Ingen mat eller dryck nära bad. 
Inga fler i badet än antal bäddar i er lägenhet. 
Bada innan 23.00. 
Bada lagom länge. 
Lägg på locket.

Njut av en härlig stund i bubblorna!