Uthyrning Förmedling av ert fritidsboende

Skall vi samarbeta? Hyr ut ert boende via oss

Vi på Åre Travel erbjuder dig som äger ett boende med gångavstånd till Åre Torg eller uppe i Åre Sadeln att hyra ut ert objekt via oss – om ert boende uppfyller vissa krav. Vi arbetar både med att hyra ut objekt som ägs av privatpersoner och företag.

Fördelen att anlita oss är att vi är relativt små, har mycket gott rykte och en köpstark målgrupp, vilket medger en god chans till ett överskott i kassan vid uthyrning. Vi har förmedlat boende i Åre sedan 2014, har flera välrenommerade objekt där vi sköter om både drift och städ.

Vi har styrkan av att erbjuda städ och stugservice via vårt dotterbolag Mood Managers, så vi kan garantera hög kvalitet på denna viktiga service.

Förmedling av ert boende i Åre – så här går det till:

 1. Kontakta oss via förmuläret eller via telefon/ mail och berätta lite kort om dig och ert objekt
 2. Efter visat intresse önskar vi tillträde till objektet för genomgång där vi gör en bedömning om objektet passar in i vårt utbud och om vi tror på att vi kan generera ömsesidig lönsamhet. Ni får en kod till avtal och objektbeskrivning (punkt 2 och 3)
 3. Läs igenom vårt avtalsförslag
  Återkom om något är oklart och behöver förtydligas annars gå vidare till punkt 3
 4. Ni får här en länk här för objektbeskrivning och särskilda önskemål

  En ny parameter att tänka in är att väldigt många familjer har skaffat hund under Coronapandemin. De objekt som tillåter husdjur går väldigt bra, då familjerna vill ta med hunden till fjällen. Hund i säng är alltid förbjudet. Givetvis är det upp till er ägare om ni vill tillåta djur eller inte.Vi föredrar att arbeta med objekt som har eller önskar få Yale Doormanlås installerat på entrédörr med en wifi-puck från Verisure som vi har access till. Önskar ni behålla nyckel måste en nyckelbox monteras i direkt närhet till dörren. Ett nyckeltillägg tillkommer. 

 5. När länken är ifylld sammanställer vi avtal och objektbeskrivning i ett dokument som signeras elektroniskt med bank-id (via www.Lexly.se)
 6. Vi löser praktiska detaljer som överlämning av nycklar etc.
 7. Vi går in och fotograferar objektet vilket bekostas av oss, och lägger ut i våra kanaler. Detta brukar ta ca 7-14 dagar. Försäljning kan sedan starta enligt överenskommelse.

 

  Intresseformulär

  12 + 6 =


  Ett av Åres bästa boende fick ett lyft med Åre Travel

  Susanne och Anders Thorell är ägare till Tottvillan, ett fantastiskt hus i lodgekaraktär som ligger vackert på Tottbacken 14.

  Huset består av två lägenheter alldeles vid Tottliften som tar dig direkt ut i hela Åres skidsystem och byggdes 2003. Två år senare tog Susanne och Anders över ägandet och de har använt sig av Åre Travel som förmedlare av sitt boende sedan 2020. De har även anlitat Åre Travels dotterbolag Mood Managers för städning, fastighetsskötsel och allehanda service sedan dess.


  – Åre Travel är en nödvändighet för oss som inte bor permanent i Åre, med deras allomfattande service. De sköter förutom omhändertagande av våra gäster all fastighetsservice som fönsterputs, rondering, underhåll och snöskottning. Vi har ett långsiktigt tänk i ägandet av Pensionat Tottvillan och gör kontinuerligt en underhållsplan för att försäkra oss om att villan alltid är i toppskick, säger Susanne Thorell.


  Åre Travel startade 2014 för att fylla ett hål för de som vill ha exceptionella upplevelser och förstklassig service när de besöker Åre. För uthyrare har Åre Travel också blivit en framgångsbringande samarbetspartner.

  – Åre Travel har definitivt ökat vår uthyrning och nu har vi fått beläggning året om. De har även lyckats med att höja intäkterna markant för oss – trots att det varit ett år av Corona-pandemi. De är inte det billigaste företaget uthyrningsföretaget i byn – men Åre Travel ser till att både vi och de tjänar pengar på förmedlingen, och det blir mer över i kassan till slut. Det är även skönt att gästerna som bor hos oss får den service de är värda under sin vistelse i Åre. Vi har letat efter någon som tagit och satsat på det segmentet vi befinner oss i. Vi eftersträvar toppkvalitet med Tottvillan. Åre Travel erbjuder helhetspaketet för att hjälpa oss att lyckas med det, säger Susanne.
  Susanne Thorell

  Ägare , Pensionat Tottvillan

  Jag har hyrt ut via Åre Travel sedan 2014 på ett fast kontrakt och har fått en jämn avkastning (som överstiger kostnaderna för min lägenhet) på min uthyrning – året om! Även under barmarksperioden har intäkten varit stabil. Vi uppskattar att Åre Travel alltid haft samma personal år efter år som varit vår kontaktperson, och de är snabba att höra av sig om det är något. 

  Ägare av en lägenhet i centrala Åre