Uthyrning Förmedling av ert fritidsboende

Värdskap utöver det vanliga

 

Åre Travel Designer är en mindre, nischad byrå i centrala Åre som specialiserat sig på att erbjuda bättre boende, året runt, med bästa läge i Åre. Vi har förmedlat boende åt privatpersoner och företag i Åre sedan 2014, har flera välrenommerade objekt där vi sköter om både uthyrning, inredningsuppdrag, fastighetsskötsel, drift och städ – i egen regi.

Vi har höga gästbetyg och gott rykte, vilket mer attraherar gäster som är i Åre för naturupplevelse och rekreation snarare än fest. De gäster som bokar med oss är ofta beredda att betala flera gånger mer för att få den service de förtjänar under sin vistelse. Till oss kommer de som värdesätter ett kvalitetssäkrat, helt, rent och fräscht boende, personlig gästservice, snabb felavhjälpning 24/7.

5 snabba varför ska du anlita Åre Travel för uthyrning:

 • Ditt boende i trygga händer – vi bryr oss om och vårdar
 • God chans till hög intäkt vid uthyrning – vi maximerar priser för högsta intäkt
 • Du har en personlig kontakt med person hos oss, som känner till dina önskemål
 • Attraherar fler gäster som inte är i Åre för fest – mindre slitage
 • Egen, fast personal för städning, vaktmästeri och gästservice

Vi är noga med att inte ha fler objekt till uthyrning än att vi hinner med att ta hand om drift och städ genom egen personal. För oss är det en självklarhet att gäst skall komma till ett omsorgsfullt städat, helt och fräscht boende, och det måste få ta tid. Ägare arbetar aktivt i daglig drift, och driver företaget åt ett håll som är gynnsamt för både stugägare och Åre Travel.

Idag har vi en kö med ägare som vill hyra ut via oss, men vi kan ha möjlighet att ta in några objekt, och prioriterar då boenden med parkering, bastu, minst 3 sovrum och 8 bäddar.

Välkommen med er förfrågan!

  Förmedling av ert boende i Åre – så här går det till:

  • Kontakta oss via förmuläret eller via telefon/ mail och berätta lite kort om dig och ert objekt
  • Efter visat intresse, och om vi har utrymme så önskar vi tillträde till objektet för genomgång där vi gör en bedömning om objektet passar in i vårt utbud och om vi tror på att vi kan generera ömsesidig lönsamhet. Ni får en kod till avtal och objektbeskrivning (punkt 2 och 3)
  • Läs igenom vårt avtalsförslag
   Återkom om något är oklart och behöver förtydligas annars gå vidare till punkt 3
  • Ni får här en länk här för objektbeskrivning och särskilda önskemål

   – Djur: De objekt som tillåter husdjur går väldigt bra, då familjerna vill ta med hunden till fjällen. Hund i säng är alltid förbjudet. Givetvis är det upp till er ägare om ni vill tillåta djur eller inte.

   – Vi föredrar att arbeta med objekt som har eller önskar få Yale Doormanlås installerat på entrédörr med en wifi-puck från Verisure som vi har access till. Önskar ni behålla nyckel måste en nyckelbox monteras i direkt närhet till dörren. Ett årligt nyckeltillägg tillkommer.

  • När länken är ifylld sammanställer vi avtal och objektbeskrivning i ett dokument som signeras elektroniskt med bank-id (via www.Lexly.se)
  • Vi löser praktiska detaljer som överlämning av nycklar etc.
  • Vi går in och fotograferar objektet vilket bekostas av oss, och lägger ut i våra kanaler. Detta brukar ta ca 7-14 dagar. Försäljning kan sedan starta enligt överenskommelse.

   

   Intresseformulär

   13 + 14 =

   Problemfri uthyrning

   Jag har hyrt ut via Åre Travel sedan 2014 på ett fast kontrakt och har fått en jämn avkastning (som långt överstiger kostnaderna för min lägenhet) på min uthyrning – året om!

   Även under barmarksperioden har intäkten varit stabil. Åre Travel har lyckats med att ha återkommande gäster året om.

   Vi uppskattar att Åre Travel alltid haft samma personal år efter år som varit vår kontaktperson, och de är snabba att höra av sig om det är något.

   Privat ägare

   Boende i centrala Åre, Åre Travel


   Ett av Åres bästa boende fick ett lyft med Åre Travel

   Susanne och Anders Thorell är ägare till Tottvillan, ett fantastiskt hus i lodgekaraktär som ligger vackert på Tottbacken 14.

   Huset består av två lägenheter alldeles vid Tottliften som tar dig direkt ut i hela Åres skidsystem och byggdes 2003. Två år senare tog Susanne och Anders över ägandet och de har använt sig av Åre Travel som förmedlare av sitt boende sedan 2020. De har även anlitat Åre Travels dotterbolag Mood Managers för städning, fastighetsskötsel och allehanda service sedan dess.


   – Åre Travel är en nödvändighet för oss som inte bor permanent i Åre, med deras allomfattande service. De sköter förutom omhändertagande av våra gäster all fastighetsservice som fönsterputs, rondering, underhåll och snöskottning. Vi har ett långsiktigt tänk i ägandet av Pensionat Tottvillan och gör kontinuerligt en underhållsplan för att försäkra oss om att villan alltid är i toppskick, säger Susanne Thorell.


   Åre Travel startade 2014 för att fylla ett hål för de som vill ha exceptionella upplevelser och förstklassig service när de besöker Åre. För uthyrare har Åre Travel också blivit en framgångsbringande samarbetspartner.

   – Åre Travel har definitivt ökat vår uthyrning och nu har vi fått beläggning året om. De har även lyckats med att höja intäkterna markant för oss – trots att det varit ett år av Corona-pandemi. De är inte det billigaste företaget uthyrningsföretaget i byn – men Åre Travel ser till att både vi och de tjänar pengar på förmedlingen, och det blir mer över i kassan till slut. Det är även skönt att gästerna som bor hos oss får den service de är värda under sin vistelse i Åre. Vi har letat efter någon som tagit och satsat på det segmentet vi befinner oss i. Vi eftersträvar toppkvalitet med Tottvillan. Åre Travel erbjuder helhetspaketet för att hjälpa oss att lyckas med det, säger Susanne.
   Susanne Thorell

   Ägare , Pensionat Tottvillan

   ”Kvalitet framför kvantitet”

   är vårt motto och det som skiljer ut oss från andra. Det är inte alltid lätt att säga nej till nya objekt, men vi tummar inte på denna regel.

   – Jag tycker att vi är skyldiga semesterfirare som kommer till vår vackra by, att vi levererar ett rent, helt och frächt boende och finns tillgängliga för allehanda frågor – likväl som att du som ägare skall känna att du har ett boende som någon verkligen bryr sig om.

   Drift och underhåll är den mest utmanande biten med uthyrning, i vårt företag är våra städare nyckelpersoner! Det är vår styrka, och något vi arbetar hårt med att upprätthålla.

   Malin Lindgren

   Ägare och Grundare , Åre Travel